5ο Ανοιχτό Τουρνουά Επικοινωνίας

1. Γενικά:

Η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου διοργανώνει το «5ο Ανοιχτό Τουρνουά Επικοινωνίας», το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Αττικής το διάστημα 3-9 Σεπτεμβρίου 2014 και θα καλυφθεί από το διαδικτυακό τόπο www.skaki.gr

2. Οργανωτική επιτροπή:

Μαρία Πετσετίδη, Νίκος Κομνηνός, Σπύρος Πανδής, Μιχάλης Ρουκουνάκης.
3. Διευθυντής αγώνων – Επικεφαλής διαιτητής – Υπεύθυνος διοργάνωσης :

Διευθυντής αγώνων ορίζεται η Μαρία Πετσετίδη (τηλ. 6974858312), επικεφαλής διαιτητής ο Νίκος Κομνηνός (τηλ. 6947774867) και υπεύθυνος διοργάνωσης ο Μιχάλης Ρουκουνάκης.

4. Σύστημα αγώνων:

Το τουρνουά θα διεξαχθεί με Ελβετικό σύστημα ζευγαρώματος 7 γύρων. Η αρχική κατάταξη θα γίνει πρώτα με βάση τoν τελευταίο πίνακα elo της FIDE και μετά σύμφωνα με τον αντίστοιχο της ΕΣΟ.

Για την πραγματοποίηση των κληρώσεων θα χρησιμοποιηθεί η τελευταία έκδοση του προγράμματος Swiss manager. Ισχύουν όλοι οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ. Το τουρνουά θα αξιολογηθεί για ελληνικό και διεθνές ΕΛΟ.

5. Χώρος διεξαγωγής:

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο εντευκτήριο της Σκακιστικής Επικοινωνία το οποίο βρίσκεται στην οδό Χαράς 12 & Πολυτεχνείου, σε μικρή απόσταση από το σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου.
6. Πρόγραμμα αγώνων – Αναβολές – Εξαιρέσεις:

1ος γύρος: Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 18.00΄Ρεπό: Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου
2ος γύρος: Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 18.00΄5ος γύρος: Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου   18.00΄
3ος γύρος:Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 18.00΄6ος γύρος: Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου         18.00΄
4ος γύρος: Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 18.00΄7 ος γύρος: Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου   18.00΄

Αναβολές ΔΕΝ θα γίνονται δεκτές για κανέβα λόγοΟι παίκτες που θα ζητήσουν εξαίρεση (μέχρι δύο) πριν από την έναρξη του 1ου γύρου για οποιονδήποτε γύρο (εκτός από τον τελευταίο) θα παίρνουν μισό βαθμό.

7. Χρόνος σκέψης – Κανονισμοί:
Ο χρόνος σκέψης θα είναι ενενήντα (90΄) λεπτά για όλη την παρτίδα και τριάντα (30΄΄) δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την αρχή της παρτίδας. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
Οι παρτίδες διέπονται από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ. Εάν ο παίκτης δεν έχει προσέλθει 60 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη του γύρου μηδενίζεται και, εάν χωρίς σοβαρό λόγο δεν έχει ειδοποιήσει εγκαίρως για τη μη προσέλευσή του, θεωρείται αποχωρήσας από το τουρνουά. Για κάθε θέμα που τυχόν ανακύπτει και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, αρμόδιος να αποφασίσει είναι o διευθυντής αγώνων ή ο επικεφαλής διαιτητής.

8. Έπαθλα:
Στους νικητές του τουρνουά θα δωθούν χρηματικά έπαθλα:
1ος Νικητής – 30% των παραβόλων + μετάλλιο

2ος Νικητής – 20% των παραβόλων + μετάλλιο
3ος Νικητής – 10% των παραβόλων + μετάλλιο
4ος Νικητής – Δωρεάν συμμετοχή στο 6ο Κυριακάτικο Όπεν Επικοινωνίας
5ος Νικητής – Δωρεάν συμμετοχή στο 6ο Κυριακάτικο Όπεν Επικοινωνίας
1ος < 18, < 14, <12, <10 – Μετάλλιο

Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα έπαθλα δεν μοιράζονται, αλλά διανέμονται ανάλογα με τα κριτήρια ισοαβαθμίας.

9. Κριτήρια ισοβαθμίας:

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελική κατάταξη, ισχύουν τα παρακάτω κριτήρια άρσης της:

α. Τα αποτελέσματα των ισόβαθμων παιχτών (εφόσον έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους), β. Buchholz cut-2, γ. Buchholz, δ. Sonneborn-Berger, ε. Κλήρωση

10. Ενστάσεις:
Ενστάσεις κατά απόφασης διαιτητή υποβάλλονται εγγράφως στο Διευθυντή Αγώνων το αργότερο τριάντα (30) λεπτά μετά τη λήξη του γύρου και συνοδεύονται υποχρεωτικά από παράβολο πενήντα (50) ευρώ. Το παράβολο επιστρέφεται σε περίπτωση δικαίωσης της ένστασης.

Τυχόν ενστάσεις θα εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή ενστάσεων (με δύο αναπληρωματικά μέλη), η οποία θα οριστεί από τον Διευθυντή Αγώνων πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Οι αποφάσεις της επιτροπής θα εκδίδονται πριν την κλήρωση του επομένου γύρου, είναι δε οριστικές και αμετάκλητες

11. Δικαίωμα συμμετοχής – Παράβολο:
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους σκακιστές με έγκυρο σκακιστικό δελτίο. Ορίζεται ανώτατο όριο συμμετοχών οι 40 σκακιστές/στριες. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά χρονικής προτεραιότητας.
Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 20€ για όλους. Του παράβολου εξαιρούνται οι σκακιστές με εθνικό ή διεθνές ΕΛΟ άνω του 2300. Για τα ταμιακώς ενήμερα μέλη του συλλόγου το παράβολο ορίζεται στα 15€. Η καταβολή των παραβόλων θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του 1ου γύρου.
12. Δηλώσεις και επιβεβαίωση συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Tρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014, με email στο sk_epikoinonia@skaki.gr.

Όλες οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αναφέρουν ονοματεπώνυμο, διεθνές elo,  σύλλογο, τηλέφωνο και email.
Οι μετέχοντες στο τουρνουά πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους με την φυσική του παρουσία την πρώτη μέρα των αγώνων, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου2014, 17.25’-17.50’, για την έγκυρη έναρξη του τουρνουά.

Όσοι προσέλθουν μετά τις 17.50’ θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο.

 

                                                                        Η Οργανωτική Επιτροπή

Δείτε Επίσης

Εκδήλωση παρουσίασης του συλλόγου στα πλαίσια των Αισχυλείων 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του Συλλόγου μας του οποίου τα μέλη και …

Ο ΣΜΣ Ελευσίνας στα Αισχύλεια

Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου τα μέλη του ΣΜΣ Ελευσίνας θα βρίσκονται στο Παλαιό Ελαιουργείο πριν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *