Πρωταθλητής Αττικής ο Σπύρος – Πρόκριση για το 4ο Δημοτικό

Ο μικρός Σπύρος Χαρτοφύλακας μαθητής του 5ου Νηπιαγωγείου Μεγάρων και αθλητής του Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας, εντυπωσίασε στα ατομικά σχολικά πρωταθλήματα Αττικής κατακτώντας με 6 στα 7 την πρώτη θέση στα νήπια. Οι αγώνες έγιναν στο The Mall Athens στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Chessnale 2014. Ο Σπύρος παρακολουθεί μόλις 2 μήνες μαθήματα και δείχνει εκπληκτική σκακιστική δεινότητα και το μέλλον του ανήκει. Ήδη έχοντας συμμετάσχει σε κάποια τουρνουά ράπιντ αποδεικνύει ότι η πρωτιά στο σχολικό πρωτάθλημα Αττικής δεν ήρθε τυχαία. Του ευχόμαστε καλή και δυνατή συνέχεια και καλό κουράγιο στους γονείς του που δείχνουν τη διάθεση να δώσουν τη δυνατότητα στο γιο τους να διακριθεί στο άθλημα που του ταιριάζει. Ο Σπύρος θα συμμετέχει και στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί 25-27 Απριλίου στην Ερέτρια.

Στην Ερέτρια θα βρίσκονται και οι μαθητές του 4ου Δημοτικού σχολείου Ελευσίνας που συνεχίζουν την καλή παράδοση του σχολείου στο σκάκι. Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο Λευτέρης Χατζησταύρου, ο Χάρης Λίτσας και η Άννα Γαλάτη κατάφεραν να τερματίσουν στην 6η θέση του ομαδικού πρωταθλήματος Αττικής ανάμεσα σε 72 σχολεία και να πάρουν μία από τις 13 προνομιούχες θέσεις πρόκρισης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο Κωνσταντίνος με 6 στα 7, ο Λευτέρης με 6,5 στα 7, ο Χάρης με 2 στα 7 και η Άννα με 5 στα 7 έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και θα είναι το μόνο σχολείο της Δυτικής Αττικής που θα συμμετέχει στους αγώνες στην Ερέτρια μιας και το 11ο Δημοτικό Ασπροπύργου που πήρε την 7η θέση δεν θα προσέλθει.

Τα τέσσερα παιδιά μαζί με την αναπληρωματικό Μαίρη Γαλάτη θα συμμετέχουν και στο ατομικό πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα. Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και ο Λευτέρης Χατζησταύρου έχοντας κερδίσει την πρόκρισή τους στα ατομικά μέσα από την επιτυχία τους στο ομαδικό, δεν συμμετείχαν στα ατομικά πρωταθλήματα Αττικής αν και είχαν τις δυνατότητες για μια ακόμη διάκριση. Τη πρόκρισή τους πέτυχαν αλλά δεν θα συμμετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα η Αναστασία Ηλία από το 9ο Δημοτικό σχολείο Ελευσίνας που κατέκτησε την 2η θέση στα κορίτσια (27η στη γενική κατάταξη) στη Δ’ τάξη Δημοτικού και ο Άγγελος Μαξιλάρης που πήρε την 11η θέση στη ΣΤ’ τάξη Δημοτικού.

Δείτε Επίσης

Εκδήλωση παρουσίασης του συλλόγου στα πλαίσια των Αισχυλείων 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του Συλλόγου μας του οποίου τα μέλη και …

Ο ΣΜΣ Ελευσίνας στα Αισχύλεια

Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου τα μέλη του ΣΜΣ Ελευσίνας θα βρίσκονται στο Παλαιό Ελαιουργείο πριν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *