Πανελλήνια ατομικά νεανικά πρωταθλήματα

Τον Ιούλιο στο Ρίο θα πραγματοποιηθούν τα πανελλήνια ατομικά νεανικά πρωταθλήματα. Η συμμετοχή από όλη την Ελλάδα αναμένεται ιδιαίτερα μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Από την Ελευσίνα θα συμμετέχουν μόνο δύο σκακιστές του Συλλόγου μας. Ο Αλέξανδρος Κουσκούτης και ο Νικόλας Πρεβεζάνος στην κατηγορία κάτω των 14 ετών.

Τα ατομικά νεανικά Αττικής φέτος διενεργήθηκαν σε δύο φάσεις. Την περίοδο των Χριστουγέννων οι κατηγορίες Κ14, Κ16, Κ18 και Κ20 στις Αχαρνές ενώ την περίοδο του Πάσχα οι κατηγορίες Κ8, Κ10 και Κ12 στη Νίκαια. Συμμετείχαν από την Ελευσίνα 15 σκακιστές εκ των οποίων οι 13 μαθητές του Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας. Άτυχοι της τελικής κατάταξης ο Αλέξανδρος Κουσκούτης και ο Άγγελος Μαξιλάρης που τερμάτισαν στις κατηγορίες τους στην 6η θέση ενώ οι θέσεις πρόκρισης (δωρεάν συμμετοχή στην πανελλήνια φάση στο Ρίο) ήταν πέντε.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν από την Ελευσίνα ανά κατηγορία οι παρακάτω σκακιστές :

Κατηγορία κορασίδων Κ16 : Χριστίνα Τσαβαρή (3/7)

Κατηγορία παίδων Κ14 : Αλέξανδρος Κουσκούτης (5/7), Νικόλας Πρεβεζάνος (3/7), Κωνσταντίνος Γεωργίου (3/7), Κωνσταντίνος Κοντούλης (3/7), Μιχάλης Γεωργίου (2,5/7)

Κατηγορία παμπαίδων Κ12 : Άγγελος Μαξιλάρης (5/7),  Σταμάτης Πέππας (4,5/7), Κωνσταντίνος Τσουκαλάς (3/7)

Κατηγορία παμπαίδων Κ10 : Χατζησταύρου Ελευθέριος (4/7), Γκίκας Γιώργος (2/7)

Κατηγορία παγκορασίδων Κ10 : Αναστασία Ηλία (4/7)

Κατηγορία παμπαίδων Κ8 : Βασίλης Μαξιλάρης (3,5/7)

Κατηγορία παγκορασίδων Κ8 : Μαρίνα Γκίκα (1,5/7)

ενώ συμμετείχε για την εμπειρία ο 12χρονος Λευτέρης Τσαβαρής στην κατηγορία νέων Κ18.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η ομάδα του Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας δέχτηκε την πρόσκληση από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία για να συμμετάσχει ως επιλαχούσα ομάδα στην τελική φάση του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής κατηγορίας στη Ρίο. Όμως, το μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας για να απαντήσουμε θετικά δεν ήταν αρκετό ούτε για την συμπλήρωση της ομάδας αλλά ούτε για την εύρεση πόρων για να καλυφθούν τα έξοδα της διαμονής της ομάδας, τα οποία θα κάλυπταν αναγκαστικά οι ίδιοι οι συμμετέχοντες σκακιστές. Έτσι, χάθηκε μια ευκαιρία μια για να αποκτήσει η ομάδα της Ελευσίνας περισσότερες εμπειρίες από την συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στη χώρα μας, μια εμπειρία που για πρώτη φορά γνώρισε το καλοκαίρι του 2012.

Δείτε Επίσης

Εκδήλωση παρουσίασης του συλλόγου στα πλαίσια των Αισχυλείων 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του Συλλόγου μας του οποίου τα μέλη και …

Ο ΣΜΣ Ελευσίνας στα Αισχύλεια

Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου τα μέλη του ΣΜΣ Ελευσίνας θα βρίσκονται στο Παλαιό Ελαιουργείο πριν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *