Μια ματιά στις επιτυχίες του 2016

Καθώς το 2016 μας αποχαιρέτησε και υποδεχτήκαμε το νέο έτος, εμείς στο Σκακιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ελευσίνας θεωρήσαμε ωφέλιμο να κοιτάξουμε λίγο πίσω και να θυμηθούμε τις μεγάλες επιτυχίες των σκακιστών του συλλόγου μας για τη περσινή χρονιά.

Αν μιλάμε για επιτυχία, δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από αυτό του πολύ νέου, αλλά πολύ ταλαντούχου Σπύρου Χαρτοφύλακα ο οποίος σε Παναττικό, αλλά και σε Πανελλήνιο επίπεδο, κατάφερε να διακριθεί από τους υπόλοιπους συνομήλικους συναγωνιστές του κατακτώντας την 1η θέση στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών στην Καλλιθέα Χαλκιδικής (23-25/4/16) και την 2η θέση στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων κάτω των 8 ετών στο Ρίο Αχαΐας (28/6-4/7/16).

Η αναγνώριση των δυνατοτήτων και ικανοτήτων του μικρού σκακιστή δεν περιορίζεται μόνο στα πλαίσια του συλλόγου μας, καθώς η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί ενάντια σε έναν από τους πιο διάσημους παγκόσμιους πρωταθλητές όλων των εποχών, τον Gary Kasparov, μια εμπειρία που σίγουρα θα ζήλευε κάθε σκακιστής.

Σταθμός του Σπύρου αποτέλεσε και η Πράγα, όπου με την οικονομική ενίσχυση της εταιρείας ΔΕΣΦΑ, διαγωνίστηκε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αντιμέτωπος με σπουδαίους σκακιστές από όλη την Ευρώπη ο μικρός Σπύρος δεν πτοήθηκε, αλλά αντίθετα ξεκίνησε δυναμικά καταφέρνοντας πολύ σημαντικές και δύσκολες νίκες.

Φυσικά, θα θέλαμε να αναφερθούμε και στον Αλέξανδρο Κουσκούτη, που φέτος για πρώτη φορά αγωνίστηκε με άλλη ομάδα (τον Φυσιολάτρη Νίκαιας) και κατάφερε να κατακτήσει το περασμένο καλοκαίρι το Ομαδικό Πρωτάθλημα Ελλάδος. Η συμβολή του στη επιτυχία της ομάδας ήταν τεράστια, καθώς τελείωσε το τουρνουά αήττητος με 6,5 πόντους σε 7 αγώνες! Φυσικά οι ατομικές επιτυχίες δεν έλειψαν ούτε για τον Αλέξανδρο, αφού κατάφερε να κατακτήσει και την τέταρτη θέση στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα.

O Σκακιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ελευσίνας αποχαιρετά το 2016 και ευελπιστεί για την μελλοντική υγεία, ευτυχία και επιτυχία τόσο των παλιών, όσο και των νέων μελών του.

Δείτε Επίσης

Εκδήλωση παρουσίασης του συλλόγου στα πλαίσια των Αισχυλείων 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του Συλλόγου μας του οποίου τα μέλη και …

Ο ΣΜΣ Ελευσίνας στα Αισχύλεια

Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου τα μέλη του ΣΜΣ Ελευσίνας θα βρίσκονται στο Παλαιό Ελαιουργείο πριν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *